søndag 16. mai 2010

Ivan Basso: Vinner han Giro Di Italia?

I 2006 var det kun en rytter som dominerte over alle andre ryttere i Giro Di Italia. Ivan Basso var uovervinnelig i alt han gjorde. Fantastisk klatrer og ikke minst med en utrolig forbedring på temposykling. Alt dette gjorde sitt til at verden hadde en ny arvtaker klar etter Lance Armstrong.
I 2007 ble Ivan Basso utestengt for "forsøk på doping", grunnet at hans blod ble funnet lagret. Dette innebærer at blodet var klar til overføring til Ivan når han trengte det, f.eks i forbindelse med harde fjelletapper.
Ivan innrømmet aldri doping, men han innrømmet at han i et svakt øyeblikk hadde forberedt seg på å dope seg.
Dette er etter mitt syn like sannsynlig som at Loch Ness-monsteret er kjærlighetsbarnet etter Påskeharen og en Varulv.

I oktober 2008 var Ivan tilbake med en lovnad om at han skulle vise resten av verden at han kunne fortsatt dominere på samme måten som før utestengelsen, men resultatene har latt vente på seg. Jo lenger tid det går før han produserer resultat, jo dårligere blir hans troverdighet i forhold til "kun intensjon om å dope seg".

Ettersom Ivan Basso ikke er en billig rytter for Liquigas tror jeg at dette er det nest siste forsøket han får i forhold til å prestere på høyt nivå. Han får lov til å prøve seg i Tour de France også, men der tror jeg at han må dele kapteinsbindet med sin lagkamerat Nibali.

Så for å svare på om han vinner GdI, så er mitt svar:
Ja, dersom han doper seg.

Ivan Basso er en juksemaker, og nåtiden er i ferd med å ødelegge det lille han hadde igjen av ære og troverdighet. For Ivan er dette selvfølgelig trist, men det gir håp for Italiensk sykling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar