søndag 2. mai 2010

Giro D' Italia: Hvem vinner?

Med bare få dager igjen er det på tide å titte litt på hvem som kan vinne årets Giro.
Jeg vil si at det er mange navn som er aktuelle, og at det stort sett er åpent hvem som kommet til å stå på toppen etter siste etappe:
Evans (BMC) må tas med i favorittgruppen, selv om jeg tror han kjører dette rittet mest som oppkjøring til TdF. Kjører gode tempoetapper og er god i fjellene.
Menchov (Rabobank) er tidligere vinner. Han er ikke god nok til å vinne TdF, så han vil nok satse maksimalt.
Sastre (Cervelo) blir min tredje favoritt til dette rittet. GdI er den Grand Tour han ikke har vunnet, så han har nok lyst på denne. Han er notorisk "slow starter", men kan gjøre det godt i fjellene.
Likevel er min favoritt Franco Pellizotti. Denne krølltoppen fra Liquigaz er den beste klatreren, og han kan ta nok på fjelletappene til å holde unna på tempoetappene. Sympatisk fyr med et greit rykte.

Av outsidere må vi desverre regne med Vinokurov (Astana). Han har virket fryktelig sterk på våren, og må tas med i betraktningen. Jeg er usikker på hvor god han er når det blir skikkelig bratt, men på tempo er han blandt de beste.

Alt i alt ligger det til rette for en spennende Giro med gode syklister, flott løype og den nagende følelsen av at det dukker opp en dopingskandale.

Lykke til også til Gabriel Rasch, som er eneste nordmann i rittet.

Tillegg 03.05.2010 kl. 2024:
Glem Pellizotti. Han har blitt tatt for noe som sannsynligvis er doping. Det fine med det er at en annen blir hans ære til del. Det er fortsatt noen dager igjen til Giro'en starter. La oss håpe at kjøtthuene har blitt luket ut, og at det blir et ritt som blir kjørt og vunnet av rene ryttere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar