fredag 2. juli 2010

Dark Horses: Er Tour De France egentlig spennende?

Ok. Dette sitter langt inne: Ivan Basso vant Giro'en og det er ennå ikke dukket opp noen positiv dopingtest. Er han ren? Kanskje. Jeg er ikke overbevist, men inntil videre....

Nå er det juli måned, og alle som ikke er interessert i sykling blir interessert.
Hvordan står det til med kragebeinet til Thor Hushovd? Hva med akillesen til Edvald? For ikke å snakke om magen hans? Hvilken type fisk er det i sportsdrikken hans, og hvilken type redskap er brukt for å fiske denne fisken? Og hva har dette med svarte hester å gjøre?

Svaret er selvfølgelig: ingenting.

Alle vet at Contador, Basso, The Schlecks, Lance, Evans og en lang tynn nederlender fra Rabobank er favoritter til å vinne den Gule Trøya, men finnes det en Oscar Pereiro Sio der? Oscar Pereiro Sio selv er ikke med, så han er ikke å regne med, men dersom vinden skulle blåse riktig vei, dersom alle bakker peker nedover og lokale stormer skulle spille hovedfeltet ett puss: Finnes det noen OPS i feltet?

Ja, det finnes ryttere som ikke er på den øverste listen. Dette er mellom annet Vinokurov, Braikovic, Klöden, Kreuziger, og så videre. Deres problem er at de er på lag med definerte kapteiner, så sjansen for at de forsvinner i et langt brudd som får 12-14 minutter er ganskel liten (les: ikke sannsynlig, på samme måte som at Basso skulle vinne Giro'en ;-)).

Ser vi på andre lag, så endre bildet seg.
Vande Velde fra Garmin kan overraske, men har prestert godt nok tidligere til at han nok blir passet godt på. Lemevel fra Francaise de Jeux er en rytter som kan bli en god Sio.
Sylvain Chavanel fra Quick Step er en annen rytter som kan reise i et langt brudd og bli en Sio.Thor Hushovds gamle lagkamerat Pierre Roland er en annen som kan forsvare seg godt i fjellene dersom han får et godt forsprang.

Min favoritt som årets Dark Horse er likevel kapteinen på det franske laget Cofidis; Estlenderen Rein Tarame. Han er ofte i brudd, er sjeldent entusiastisk i kjørestilen (les: taktisk ustabil), og er en skikkelig kapasitet i fjellene. Han kan kjøre gode tempoer innimellom og har fått bra med erfaring etter å ha vært med i mange store ritt i det siste. Cofidis ser på ham som en rytter for de store anledninger en gang i fremtiden, men kanskje han må under vingene på en teamsjef som forventer at rytterne kjører med hodet og ikke med hjertet??

Uansett folkens: Vinneren av årets TdF finner du sannsynligvis i fjerde avsnitt i denne artikkelen, men det hadde vært gøy hvis en av de andre vant!

Lykke til Edvald og Thor. Jeg tror vi får masse spenning gjennom juli på grunn av de to, og Edvald: Etappen inn til Gap skal jeg være til stede på, så dersom du kunne være så snill å vinne etappe 10 på Bastille-dagen så ville jeg være evig takknemlig :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar