tirsdag 12. januar 2010

Gilbertos svanesang



Så er det endelig klart.

Gilberto Simoni skal avslutt karrieren sin med å sykle Giro di Italia i 2010 for Lampre.

Han har syklet for Lampre tidligere, men er nok mest kjent for sin tid hos Saunier Duval. Han har vunnet Giroen 2 ganger og har mange etappeseiere.

Med Gilberto borte vil det være slutten på en karriere som ikke har være helt fri for skandaler.

Han er en person som sterkt fordømmer doping, men ble selv tatt for bruk av Kokain. Dette ble bortforklart med at han hadde fått det i seg gjennom drops han fikk fra sin mormor. Det verste er selvfølgelig at han slapp unna med det!

Han er også kjent for sin feide med Il Piccolo Principo Damiano Cunego etter at Cunego trosset stallordre og kjørte fra sin kaptein til seier i Giroen i 2004. Sterke ord ble brukt, men nå er de altså sammen igjen i samme lag som den gang.


Gilberto er også en kar som er svært nærtagende. Han har flere ganger forlatt intervju dersom han mener at journalisten mangler respekt for ham eller hans verdier. Han er altså selve manifestasjonen på en sykkeldiva.


Det er ikke mange slike divaer igjen i sykkelsporten. Han er en bærer av gamle verdier på godt og vondt, og en anakronisme sett i forhold til ryttere som Schleck-gutta og Contador som prater mindre og vinner mer.

Likevel kommer jeg til å savne den gamle stolte mannen i sykkelfeltet. Jeg kommer til å ønske ham en god Giro, og jeg kan komme til å felle en tåre dersom han får sin siste etappeseier i Dolomittene i mai.

Deretter så er det på tide både for Gilberto og sykkelsporten å gå videre mot nye mål og nye tider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar